OXNÖ Karmstol - Teak

SKARGAARDEN
4990 kr
Leveranstid:
2 - 3 veckor

Produktbeskrivning


OXNÖ Karmstol - Teak

Oxnö en karmstol i teak som passar lika bra inomhus som utomhus.

Med sin rena, genomarbetade design inger sitsen nästan ett svävande intryck ovanför ramen.

Mått:
Bredd: 53 cm
Djup: 57 cm
Höjd: 76 cm
Sitthöjd: 45 cm

Färg:
Ram: Teak

Material:
Teak

Designer: Matilda Lindblom


Artikelnummer: OXA-T


Tips & Skötselråd från Skargaarden:

Teak är ett traditionellt och tåligt träslag. Med utemöbler i teak har du valet att låta dem åldras, bli väderbitna och vackert silvergrå alternativt att olja in dem. Oljar du dem krävs ett större underhåll samt att oljad teak är mer benägna att mögla och orsaka oregelbunden färgning.

Silvergrånad Teak
Obehandlade och lämnade utomhus i väder och vind kommer dina teakmöbler naturligt vändas till en silvergrå färg. Du kommer att börja märka detta "grånande" inom några månader, beroende på hur mycket sol och regn dina möbler utsätts för.

Under vittringsprocessen kan det finnas en viss uppruggning av kornet, som förekommer på fläckar. Du kanske till och med märker några små sprickor. Vattenfläckar eller annan missfärgning kan också uppstå under väderprocessen. Alla dessa brister kommer så småningom att utjämnas och möblerna får en jämn silvergrå färg. Det är ett naturligt levande material.

Vill du behålla originalfärgen?
Din möbel kan återställas genom att rengöras med milt tvålvatten och en mjuk borste. En bra teakrengörare är också mycket effektiv. Det kräver ingen kraftig skrubbning eller polering. En teakförseglare kan sedan appliceras efter rengöring, vilket hjälper till att bibehålla den honungsliknande färgen på din teak.

Teakförseglare bör appliceras på nytt en gång om året och bör inte appliceras på ny teak.
Kom ihåg att torka av dina teakmöbler med vatten och ett milt rengöringsmedel och låt dem torka - innan du applicerar förseglingen. Applicera förseglingen i ett tunt lager! "Less is more" i det här fallet.

Oavsett vilket val du gör, silvergrått eller originalfärgad teak är det viktigt att man tvättar av möblerna regelbundet med ljummet vatten och grönsåpa/milt diskmedel. Spola gärna av dem enkelt med en trädgårdsslang men använd inte en högtryckstvätt.